Vajičková bábovka s paprikou

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Vajičkovú bábovku si príliš veľa domácnosti nepripravuje. Pokiaľ aj vy patríte do tejto skupiny, potom je najvyšší čas to zmeniť. Príprava vajíčkovej bábovky totiž nezaberie dlhšie ako 30 minút. Jej výsledok vás však príjemne prekvapí. Ak vajíčka patria medzi váš obľúbený pokrm, máte rozhodnuté. Ďalšími skvelými raňajkami bude vajíčková bábovka. Poďme si túto pochúťku pripraviť spoločne.

Vajičková bábovka s paprikou – suroviny:

12 vajec, 1 lyžička soli, čerstvo namleté korenie, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 papriky – ideálne tri rôzne farby, pokojne aj kúsok chilli papričky, 200 g nahrubo nastrúhaného syra gouda, 80 g rozpustenej Hery

Vajičková bábovka

Postup:

Všetky vajcia rozbite do misky. Pridajte soľ a korenie. Cibuľu nakrájajte na drobné kostičky a vsypte do misky. Cesnak nasekajte najemno a pridajte tiež do misky. Vajíčka dôkladne prešľahajte. Goudu nastrúhajte nahrubo a pridajte do vaječnej zmesi. Môžete použiť aj iný obľúbený syr alebo zmes syrov. Papriky nakrájajte na kostičky a vysypte do misky. Prilejte rozpustenú Heru a premiešajte. Formu na bábovku vymažte Herou a vlejte vaječnú zmes. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C (teplovzdušná), približne 30 – 35 minút. Bábovka musí byť na dotyk pevná. Nechajte trochu vychladnúť (asi 5 minút) a vyklopte. Podávajte s pečivom a šalátom, ako predkrm alebo raňajky.

Vajičková bábovka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach