Vanilkové rožky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny:

210 g masla, 80 g práškového cukru + na obaľovanie, 1 vanilkový lusk, kôra z 1 citróna, 2 žĺtky, 110 g mletých vlašských orechov, 280 g hladkej múky na krehké pečivo

Vanilkové rožky

Postup:

Vyšľahajte mäkké maslo s cukrom. Pridajte semienka z vanilkového lusku, kôru z citróna, žĺtky a orechy. Nakoniec postupne pridajte múku a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskeho vrecúška a nechajte v chlade minimálne 1 hodinu odpočívať, ideálne cez noc. Z cesta vytvorte valček, odkrajujte rovnako veľké diely a vytvarujte rožky. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte do zlatista v predhriatej rúre pri 180°C asi 8 až 10 minút. Po upečení  ich nechajte trochu vychladnúť a potom obaľujte v práškovom cukre.

2 plechy; Príprava: 30 minút + odloženie cesta

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach