Suroviny ( rozpočet na 12 porcií ):
Cupcakes: 125 g Hery, 125 g kryštálového cukru, 2 veľké vajcia, 100 g hladkej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 25 g kakaového prášku
Poleva: 60 g Hery, 100 g práškového cukru, 20 g kakaa
Na zdobenie: 12 jahôd, 150 g bielej čokolády, 3-4 kvapky orandžového potravinárskeho farbiva, 120 g rozdrvených Oreo sušienok
Teplota rúry: 160 °C (teplovzdušná) / 180 °C (4. stupeň plynová)
Postup:
Vyložte plech na cupcakes papierom na pečenie a predhrejte rúru. Všetky suroviny na cupcakes dajte do veľkej misy a dobre premiešajte, aby bolo cesto kompaktné.
Cesto rozdeľte na plech a pečte v rúre približne 20 minút. Cupcakes by mali byť zlatisté a na dotyk pružné. Cupcakes premiestnite na tácku a nechajte vychladnúť.
Rozpustite bielu čokoládu, do ktorej pridajte 3-4 kvapky orandžového potravinárskeho farbiva a dobre premiešajte. Každú jahodu namočte v sfarbenej bielej čokoláde a nechajte zaschnúť na alobale. Keď budete mať všetky jahody namočené, dajte zvyšok čokolády do cukrárskeho vrecúška a pokvapkajte jahody tak, aby ste vytvorili detail mrkvy.
Zmiešajte Heru, práškový cukor, kakao a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná.
Krémom ozdobte vrch vychladnutých cupcakov a posypte ich rozdrvenými sušienkami.
Mrkvy z jahôd položte do krému a servírujte.