Veľkonočný baranček na slano

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

300 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, soľ
Plnka: 2 – 3 póry, 2 – 3 vajcia, 100 g krájanej šunky, 3 PL Rajo smotana na šľahanie, maslo RAJO, soľ

baranček na slano

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho odstáť a medzitým pripravíme plnku. Pór nakrájaný na kolieska opražíme na masle, podlejeme vodou a podusíme. Z cesta vyformujeme na omastenom plechu barančeka a pokryjeme ho duseným pórom. Plátky šunky skrútime do rúrok, priečne nakrájame a ozdobne uložíme na koláč.  Vajce rozmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na povrch. Pečieme v stredne vyhriatej rúre dozlatista.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach