Rozkvitnuté venčeky

Doba prípravy 70 minútEnergia: 199 kcal.Náročnosť

Rozkvitnuté venčeky – Ako stvorené pre dobrú náladu

Suroviny na Rozkvitnuté venčeky (vystačí na asi 25 porcií):

Na cesto:1 balenie Venčekov Dr.Oetker, 250 ml vody, 125 g margarínu, 3 vajcia

Na náplň: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g), zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker), 650 ml mlieka, 150 g zmäknutého masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček Tortového želé číreho, 250 ml šťavy z kompótu

Na ozdobenie: 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker, Kvetiny oblátkové Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Rozkvitnuté venčeky

Postup:

Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajíčkami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Doba prípravy: asi 50 minút

Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)

Mohlo by vás zaujímať

Odpaľované venčeky

60 minútSuroviny na odpaľované venčeky: Na cesto: 300 ml tekutiny (pol na pol voda a mlieko) 150 g masla alebo rastlinného tuku (napr.kokosového) 150 g hladkej múky… Čítaj ďaľej

Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Venčeky dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.

Tip:

Polevu tmavú Dr.Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia833 kJ / 199 kcal825 kJ / 197 kcal
Tuky15,13 g14,98 g
Sacharidy10,05 g9,95 g
Bielkoviny2,55 g2,53 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach