Rozkvitnuté venčeky – Ako stvorené pre dobrú náladu
Suroviny na Rozkvitnuté venčeky (vystačí na asi 25 porcií):
Na cesto:1 balenie Venčekov Dr.Oetker, 250 ml vody, 125 g margarínu, 3 vajcia
Na náplň: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g), zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker), 650 ml mlieka, 150 g zmäknutého masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček Tortového želé číreho, 250 ml šťavy z kompótu
Na ozdobenie: 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker, Kvetiny oblátkové Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajíčkami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
Mohlo by vás zaujímať
Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Venčeky dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.
Tip:
Polevu tmavú Dr.Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 833 kJ / 199 kcal | 825 kJ / 197 kcal |
Tuky | 15,13 g | 14,98 g |
Sacharidy | 10,05 g | 9,95 g |
Bielkoviny | 2,55 g | 2,53 g |
Zdroj: Dr.Oetker