Suroviny ( rozpočet vystačí asi na 20 kusov):
Na korpus: 80 g trstinového cukru, 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker, 100 g masla, 250 g ovsených vločiek
Na náplň: 1 plechovka kondenzovaného mlieka, 300 g horkej čokolády, 50 g nasekaných vlašských orechov
Na karamel: 50 g trstinového cukru, 5 PL vody, 1 PL masla, 3 PL mlieka
Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
Postup:
Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.
Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu.
Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Zákusok s ovsenými vločkami odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Tip:
Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.