Zázvorníky

Náročnosť

Vynikajúce zázvorníky piekli už naše prababky, väčšina overených receptov pochádza od našich starých a prastarých mám a dedia sa z generácie na generáciu.

Suroviny na zázvorníky:

200 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vajce, 1 lyžička mletého zázvoru, hrozienka, biela čokoláda

Postup:

Žĺtky a vajce šľaháme s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Na doske zmiešame s múkou, pridáme zázvor a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra, vykrajujeme rôzne tvary, poukladáme ich na dobre vymastený plech a pečieme pri 220 °C. Po vychladnutí polejeme roztopenou bielou čokoládou  a ozdobíme hrozienkami.

Mohlo by vás zaujímať

No url provided!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach