Suroviny na čokoládové prekvapenie s malinami:
Na dezert: 1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker, 400 ml plnotučného mlieka, 45 g cukru
Na ozdobenie: 200 g mrazených malín, 2 zarovnané PL cukru, 1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu, 200 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, Zdobenie tmavé Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 4 poháre, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť. Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť. Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme čokoládové prekvapenie s malinami zdobením.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie…