Kakaový kešu dezert

Doba prípravy 10 minútEnergia: 345 kcal.Náročnosť

Kakaový kešu dezert je delikátny, nasiaknutý vôňou prírodného kakaa a vanilkovej pasty, ktorý sa priam rozplýva na jazyku.

Suroviny na kakaový kešu dezert ( rozpočet na 4 porcie ):

Na dezert:

100 g kešu orieškov

100 ml agávového sirupu

50 g prírodného kakaa Dr. Oetker

150 ml vody

2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker

štipka soli

Na ozdobenie:

125 g lesného ovocia (maliny, černice, čučoriedky)

niekoľko lístkov mäty

Okrem toho potrebujeme:

ponorný mixér

dezertné poháre

Kakaový kešu dezert

Postup:

Na prípravu dezertu kešu oriešky namočíme do vody minimálne na hodinu. Potom ich scedíme a vložíme do vyššej nádoby. Pridáme sirup, kakao, vodu, vanilkovú pastu a soľ a všetko ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme dohladka.

Kakaový dezert rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1442 kJ / 345 kcal787 kJ / 189 kcal
Tuky13 g7,2 g
Sacharidy41 g23 g
Bielkoviny7,3 g4 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach