Panna Cotta

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Panna Cotta – suroviny:

zmes lesného ovocia, 6 plátkov želatíny, vanilkový struk, 600 ml šľahačky, 100 g kryštálového cukru, 3 lyžice práškového cukru

Postup:

Želatínu namočíme do studenej vody. Vanilkový struk narežeme po dĺžke, jemne vyškrabeme dreň a spolu so šľahačkou varíme pri miernej teplote cca 15 minút. Potom primiešame do masy kryštálový cukor a vyžmýkanú želatínu. Dobre premiešame metličkou a necháme trocha  vychladnúť. Ešte teplý krém vlejeme do misiek a necháme stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Jogurtová panna cotta

30 minútJogurtová panna cotta – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): 6 dcl  šľahačkovej smotany, 3 dcl bieleho jogurtu, 7 ks plátkovej želatíny (2 ks do… Čítaj ďaľej

Čučoriedky vymixujeme s práškovým cukrom (niekoľko kúskov ovocia vcelku si odložíme na ozdobu).  Pred servírovaním dáme do stredu dezertného taniera 2-3 lyžice rozmixovaného lesného ovocia a opatrne naň vyklopíme stuhnutý krém. Ozdobíme kúskami čučoriedok.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach