30 minút
Panna Cotta – suroviny:
zmes lesného ovocia, 6 plátkov želatíny, vanilkový struk, 600 ml šľahačky, 100 g kryštálového cukru, 3 lyžice práškového cukru
Postup:
Želatínu namočíme do studenej vody. Vanilkový struk narežeme po dĺžke, jemne vyškrabeme dreň a spolu so šľahačkou varíme pri miernej teplote cca 15 minút. Potom primiešame do masy kryštálový cukor a vyžmýkanú želatínu. Dobre premiešame metličkou a necháme trocha vychladnúť. Ešte teplý krém vlejeme do misiek a necháme stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Čučoriedky vymixujeme s práškovým cukrom (niekoľko kúskov ovocia vcelku si odložíme na ozdobu). Pred servírovaním dáme do stredu dezertného taniera 2-3 lyžice rozmixovaného lesného ovocia a opatrne naň vyklopíme stuhnutý krém. Ozdobíme kúskami čučoriedok.