45 minút
Suroviny na gaštanový závin:
1000 g gaštanov, 80 g práškového cukru, 100 g masla, 5 cl rumu, 1 dl sladkej smotany
Plnka: 200 g masla, 100 g horkej čokolády, 60 g práškového cukru, 2 lyžice instantnej kávy v 2,5 dl šálke rozpustíme 1 lyžicu instantnej kávy
Postup:
Gaštany nakrojíme a uvaríme vo vode. Uvarené gaštany očistíme a pomelieme na mlynčeku na orechy. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštany, kávu, sladkú smotanu a dobre premiešame. Navlhčíme si obrúsok, rozprestrieme na ňom gaštanovú masu na hrúbku 1 cm.
Mohlo by vás zaujímať
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum, roztopenú čokoládu a ešte dobre vymiešame. Pripravenú plnku natrieme na gaštanovú masu, nadvihneme obrúsok a zavinieme. Gaštanový závin dáme na misu a necháme zachladiť. Podávame so šľahačkou.
Miroslava, Žilina