Suroviny na jahodový trojfarebný cheesecake:
Korpus: 2/3 pohára naklíčenej a vysušenej pohánky (predáva ISWARI, prípadne strúhaný kokos ), 1/3 pohára ľanových semienok (čerstvo pomletých), ¾ pohára strúhaného kokosu, 1/8 čajovej lyžičky sol, 1-2 poháre ďatlí (asi 200 g), 4 cm kúsok červenej repy.
Krém: 100 g kešu orechov (namočených cez noc), 100 ml agáve/javorového sirupu, 200 ml kokosového oleja, 1 pohár čerstvých čučoriedok, ½ pohára nasekanej červenej repy, 400 g čerstvých jahôd
Ozdoba: Jahody
Postup:
Korpus: Mixujeme najskôr všetky suché ingrediencie, potom pridáme ďatle a červenú repu. Hmotu vtlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme korpus.
Krém: V mixéri dohladka vymixujeme jahody, sirup, pridáme kokosový olej, orechy. Zmes si rozdelíme na tri časti. Jednu časť vylejeme na spodok formy a dáme stuhnúť do mrazničky. Do druhej časti primixujeme repu a nalejeme na stvrdnutú hmotu a opäť dáme do mrazničky. Tretiu časť vymixujeme s čučoriedkami a prlejeme ešte trocha kokosového oleja. Opäť nalejeme na stuhnutú časť torty. Ozdobíme a dáme do chladničky.
Jahodový trojfarebný cheesecake môžeme podávať.
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať