Jahody so zeleným korením

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Jahody so zeleným korením:

4 lyžice masla, 600 g čerstvých jahôd, 200 ml bieleho vína, 60 ml Amaretto di Saronno, 4 lyžice cukru, 2 lyžice celého zeleného korenia.

Ďalej: 250 ml šľahačkovej smotany, 4 porcie vanilkovej zmrzliny pripravenej doma, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice pistácií.

Jahody so zeleným korením
Jahody so zeleným korením

Postup:

Jahody preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Veľké plody rozpolíme. Maslo rozpálime na panvici a skaramelizujeme v ňom cukor. Prilejeme biele víno a cukor necháme roztopiť. Pridáme zrnká zeleného korenia a krátko povaríme. Do omáčky zamiešame jahody. Aromatizujeme Amarettom. Pripravíme porcie vanilkovej zmrzliny, navrch poukladáme jahody. Ozdobíme šľahačkou osladenou vanilkovým cukrom. Posypeme pistáciami a korením. Podávame ako dezert.

Mohlo by vás zaujímať

Fialový smoothie

Fialový smoothie

10 minútSuroviny na Fialový smoothie: čučoriedky (čerstvé, mrazené, zavárané), voda, banán, figa, mäta Postup: Všetko dohladka vymixujeme a vypijeme 🙂  Autor: Zuzana Frešo Sledujte nás aj… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach