Panna Cotta dezert

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet vystačí na asi 4 porcie ):

Na dezert: 1 balíček Panna Cotty čokoládovej Dr. Oetker, 250 ml plnotučného mlieka, 250 ml smotany na šľahanie

Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu, Topping čokoládový, 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa, cukor na vytvorenie vzorov

Ešte potrebujeme: 4 malé tanieriky, elektrický ručný šľahač

Panna Cotta dezert

Postup:

Na prípravu dezertu uvaríme Panna Cottu s mliekom a smotanou podľa návodu na obale. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Panna Cottu vyklopíme na malé tanieriky.  Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Dezert dozdobíme šľahačkou, toppingom, práškovým kakaom a vzorom vytvoreným z karamelu.

Tip:

Namiesto čokoládového toppingu môžeme použiť ovocie alebo marmeládu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach