Šarlota s jahodami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na dezert – Šarlota s jahodami:

Na tortovú formu (s priemerom 20 cm) potrebujeme: balíček piškót, 10 tyčiniek Jahody v čokoláde, 500 g polotučného tvarohu, 200 g kyslej smotany, želatínový stužovač do krému, 6 lyžíc krupicového cukru, tortové želé, 250 g čerstvých jahôd.

Sarlota
Postup:

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Po jej obvode striedavo rozmiestnime piškóty a polovičky Jahôd v čokoláde. (Nezabudnime aj dno pokryť kúskami piškót!) Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, primiešame doň tvaroh, kyslú smotanu, cukor a tiež zvyšok Jahôd v čokoláde, nakrájané na kúsočky. Krémom naplníme pripravenú tortovú formu. Navrch nasypeme polovičky jahôd, prelejeme tortovým želé a tortu necháme vychladnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach