Slivkové pralinky s červeným vínom a čokoládou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na slivkové pralinky s červeným vínom a čokoládou ( rozpočet na 30 ks):

100 g sušených sliviek bez kôstok (asi 15 kusov), 75 ml červeného vína, 150 g Marcipánu, 50 g preosiateho práškového cukru

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Doba prípravy: 40 minút

Postup:

Na prípravu praliniek slivky pozdĺžne rozpolíme. Červené víno v malom hrnčeku uvedieme do varu, pridáme slivky a povaríme na miernom plameni asi 3 minúty. Asi na 1 hodinu odložíme do chladu a necháme macerovať. Marcipán a práškový cukor spolu prepracujeme, aby vznikla kompaktná hmota. Na pracovnej ploche zľahka vysypanej práškovým cukrom vyvaľkáme štvorec 30 x 30 cm a nakrájame na 30 obdĺžničkov 5 x 6 cm. Vždy jednu polovicu slivky položíme doprostred obdĺžnička z marcipánu a slivku zabalíme do marcipánu tak, aby vznikol valček.

Mohlo by vás zaujímať

Chrumkavé čokoládové pralinky

Chrumkavé čokoládové pralinky

70 minútSuroviny na chrumkavé čokoládové pralinky: Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao,… Čítaj ďaľej

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Slivky zabalené v marcipáne pomocou vidličky ponoríme do čokolády a necháme odkvapkať na koláčovej mriežke (čokoládu prípadne ešte raz zahrejeme). Necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí vytvoríme zo zvyšnej polevy, ktorú rozohrejeme, priečne linky. Až do podávania uložíme pralinky do chladu.

Tip: Na ozdobenie praliniek môžeme skombinovať aj tmavú a svetlú čokoládovú polevu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach