Suroviny na slivkové pralinky s červeným vínom a čokoládou ( rozpočet na 30 ks):
100 g sušených sliviek bez kôstok (asi 15 kusov), 75 ml červeného vína, 150 g Marcipánu, 50 g preosiateho práškového cukru
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Doba prípravy: 40 minút
Postup:
Na prípravu praliniek slivky pozdĺžne rozpolíme. Červené víno v malom hrnčeku uvedieme do varu, pridáme slivky a povaríme na miernom plameni asi 3 minúty. Asi na 1 hodinu odložíme do chladu a necháme macerovať. Marcipán a práškový cukor spolu prepracujeme, aby vznikla kompaktná hmota. Na pracovnej ploche zľahka vysypanej práškovým cukrom vyvaľkáme štvorec 30 x 30 cm a nakrájame na 30 obdĺžničkov 5 x 6 cm. Vždy jednu polovicu slivky položíme doprostred obdĺžnička z marcipánu a slivku zabalíme do marcipánu tak, aby vznikol valček.
Mohlo by vás zaujímať
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Slivky zabalené v marcipáne pomocou vidličky ponoríme do čokolády a necháme odkvapkať na koláčovej mriežke (čokoládu prípadne ešte raz zahrejeme). Necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí vytvoríme zo zvyšnej polevy, ktorú rozohrejeme, priečne linky. Až do podávania uložíme pralinky do chladu.
Tip: Na ozdobenie praliniek môžeme skombinovať aj tmavú a svetlú čokoládovú polevu.