15 minút
Suroviny na slivkový dezert so zázvorom:
600 g zrelých sliviek, 200 g kryštálového cukru, 1 lyžica masla, 125 ml malinového octu, kúsok škorice, 5 klinčekov, 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru, 125 ml červeného vína, 50 g hrozienok (sultánok), postrúhaná citrónová kôra, 50 g lieskových jadierok
Postup:
Slivky vykôstkujeme. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maslo a malinový ocot. Pomaly zohrievame, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme všetko korenie a slivky, zamiešame a zalejeme vínom. Prisypeme hrozienka, a citrónovú kôru.
Mohlo by vás zaujímať
Prikryté asi 3 minúty podusíme. Obalené slivky vyberieme dierkovanou naberačkou, odložíme a šťavu ešte chvíľu povaríme. Nakoniec do sirupu opäť vložíme slivky. Pred podávaním na miske posypeme lieskovými jadierkami.