Slivkový dezert so zázvorom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na slivkový dezert so zázvorom:

600 g zrelých sliviek, 200 g kryštálového cukru, 1 lyžica masla, 125 ml malinového octu, kúsok škorice, 5 klinčekov, 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru, 125 ml červeného vína, 50 g hrozienok (sultánok), postrúhaná citrónová kôra, 50 g lieskových jadierok

Postup:

Slivky vykôstkujeme. Cukor rozpustíme na karamel,  pridáme maslo a malinový ocot. Pomaly zohrievame, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme všetko korenie a slivky, zamiešame a zalejeme vínom.  Prisypeme hrozienka,  a citrónovú kôru.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvové šatôčky plnené slivkovým lekvárom

150 minútSuroviny na mrkvové šatôčky plnené slivkovým lekvárom: 1 kg hrubej múky, 0,5 kg  postrúhanej mrkvy, 500 g Hery, 2 balíčky kypriaceho prášku do pečiva  (… Čítaj ďaľej

Prikryté asi 3 minúty podusíme.  Obalené slivky vyberieme dierkovanou naberačkou, odložíme  a šťavu ešte chvíľu povaríme. Nakoniec  do sirupu opäť vložíme slivky.  Pred podávaním na miske  posypeme lieskovými jadierkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach