Vanilkovo-gaštanové poháre

Doba prípravy 40 minútEnergia: 513 kcal.Náročnosť

Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ):

250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka izbovej teploty, 50 g cukru, 200 g čerstvého syra žervé, 50 g zapekaných čokoládových müsli, ovocie na ozdobu (maliny, jahody, čučoriedky…), lístky mäty

Okrem toho potrebujeme:

4 väčšie poháre, elektrický ručný šľahač

Vanilkovo-gaštanové poháre
Vanilkovo-gaštanové poháre

Postup:

Na prípravu dezertu  v mise vyšľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Ku konci šľahania krátko zašľaháme gaštanové pyré.

Zlatý klas vyšľaháme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a nakoniec do neho zašľaháme čerstvý syr.

Na dno pohárov nasypeme polovicu müsli. Striedavo nalejeme oba krémy. Povrch posypeme druhou polovicou müsli a dozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Vanilkovo-gaštanové poháre odložíme do chladničky stuhnúť.

Doba prípravy: asi 40 minút

Celkový čas prípravy: asi 40 minút

Krátky opis:

Chutné spojenie jemného vanilkového krému zo Zlatého klasu bez varenia, čerstvého syra a gaštanového pyré. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach