Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ):
250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka izbovej teploty, 50 g cukru, 200 g čerstvého syra žervé, 50 g zapekaných čokoládových müsli, ovocie na ozdobu (maliny, jahody, čučoriedky…), lístky mäty
Okrem toho potrebujeme:
4 väčšie poháre, elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu dezertu v mise vyšľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Ku konci šľahania krátko zašľaháme gaštanové pyré.
Zlatý klas vyšľaháme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a nakoniec do neho zašľaháme čerstvý syr.
Na dno pohárov nasypeme polovicu müsli. Striedavo nalejeme oba krémy. Povrch posypeme druhou polovicou müsli a dozdobíme ovocím a lístkami mäty.
Vanilkovo-gaštanové poháre odložíme do chladničky stuhnúť.
Doba prípravy: asi 40 minút
Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Krátky opis:
Chutné spojenie jemného vanilkového krému zo Zlatého klasu bez varenia, čerstvého syra a gaštanového pyré. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.