Ázijský ryžový puding

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Ryžový puding je pokrm pripravovaný z ryže zmiešanej s mliekom alebo vodou a dochutený sladkými ingredienciami, ako sú škorica, vanilka a sušené alebo kandizované ovocie. Rôzne podoby tohto jedla sa pripravujú vo svete ako dezerty, alebo hlavné chody. Ryžový puding sa objavuje vo varenej aj pečenej podobe.

Suroviny na ázijský ryžový puding:

500 g ryže, 80 g sušených marhúľ, 1 lyžica hrozienok, 80 g kandizovaných čerešní, 150 g ananásového kompótu, 3 dcl mlieka, 120 g cukru, trocha vanilkového cukru, 4 cl ovocného likéru, 20 g želatíny, 150 g mandlí, 2 bielka, 2 polievkové lyžice malinového sirupu

Postup:

Sušené ovocie namočíme do studenej vody asi na hodinu. Potom ho pokrájame na drobné kúsky. Pokrájame aj ananás a kandizované čerešne. Mandle sparíme a posekáme na tenké kúsky. Namočíme želatínu a necháme ju nabobtnať. Ryžu uvaríme na kašu, zmiešame ju s pokrájaným ovocím, mliekom, cukrom, vanilkovým cukrom, likérom, pridáme želatínu, všetko dobre premiešame a na koniec pridáme posekané mandle.

Mohlo by vás zaujímať

Pšenová kaša so slivkami

25 minútPšenová kaša so slivkami – suroviny: 1/2 hrnčeka pšena, 4 slivky, 1 jablko, 1 KL trstinového cukru, hrozienka, orechy, semiačka podľa chuti, škorica, štipka soli,… Čítaj ďaľej

Ušľaháme vaječné bielky na sneh a tento vmiešame do ryžovej hmoty. Zapekaciu formu vymastíme, naplníme zmesou (nie celkom po povrch ) a pečieme 15-20 minút. Vychladnutý puding vyklopíme a polejeme malinovým sirupom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach