30 minút
Suroviny na Crème brûlée:
0,5 l smotany na šľahanie, 60 g jemného kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, vanilková esencia, jemný kryštálový cukor alebo práškový cukor, na doplnenie dezertu: zmrzlina
Postup:
Smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom – miešame, kým sa cukor rozpustí. Potom vmiešame žĺtky a vanilkovú esenciu. Smotanovou zmesou zaplníme zapekacie misky asi na prst pod okraj. Misky vložíme do pekáčika, ktorý do polovice misky naplníme teplou vodou. Pečieme (vo vodnom kúpeli) pri 90 °C cca 20 minút, až kým krém stuhne. Potom necháme vychladiť. Vychladené krémy posypeme rovnomerne cukrom a dáme zapiecť pod rozpálený gril – cukor necháme skaramelizovať (môžeme použiť špeciálnu pištoľ alebo fén). Zapečené Crème brûlée podávame so zmrzlinou.