Suroviny na jogurtový krém s ovocím:
12 dkg práškového cukru, 4 plátky želatíny, 1/2 l jogurtu, šťavu z dvoch citrónov, 1/4 l sladkej smotany, 4 kiwi, 2 pomaranče, 15 dkg malín
Na zdobenie: 1/8 l sladkej smotany
Okrem toho: práškový cukor, pomarančový likér
Postup:
Ošúpeme kiwi a pokrájame na hrubšie plátky. Opatrne umyjeme a očistíme čerstvé maliny. Odrežeme vrcholky pomarančov a ošúpeme ich tak, aby vnútorná biela koža ostala v šupke. Vyberieme dužinu pomarančov z jednotlivých mesiačikov. Dve tretiny ovocia opatrne zmiešame s 2 polievkovými lyžicami pomarančového likéru a práškovým cukrom, necháme marinovať 1/2 hodiny. Zvyšok ovocia odložíme na zdobenie. Na prípravu krému namočíme želatínu do studenej vody. Vymiešame jogurt s práškovým cukrom. Vytlačíme želatínu a zahrejeme ju spolu s citrónovou šťavou.
Mohlo by vás zaujímať
Vymiešame želatínu s malým množstvom jogurtovej masy a potom vmiešame zvyšok jogurtovej masy. Vyšľaháme sladkú smotanu do krémovej konzistencie a opatrne ju vmiešame do jogurtového krému. Naplníme do pohárov marinované ovocie, doplníme jogurtovým krémom a dáme odstáť do chladničky (cca 1 hod.). Na zdobenie vyšľaháme sladkú smotanu na tuhú šľahačku a naplníme ňou vrecúško na zdobenie s násadkou v tvare hviezdy. Pred podávaním ozdobíme jogurtový krém šľahačkou a zvyškom ovocia. #6712#