Klasický puding s medom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na klasický puding s medom:

300 ml mlieka, 100 g hrozienok, 2 žĺtky, 2 bielky, 2 polievkové lyžice medu, 4 polievkové lyžice hladkej múky špeciál 00, maslo a strúhanku na vysypanie zapekacích misiek

Postup:

V mlieku rozpustíme med. Pridáme žĺtky a múku. Všetko dobre premiešame. Na miernom plameni varíme do zhustnutia za stáleho miešania. Do rúry si vložíme pekáč s vodou a zapneme ju na 180°C. Odstavíme zhustnutú zmes, vmiešame hrozienka a sneh z bielkov. Všetko vlejeme do zapekacích misiek, ktoré sme vymastili a vysypali strúhankou. Vlejeme asi do dvoch tretín. Zapekacie misky vložíme do vyhriatej rúry do pekáča s vodou tak, aby misky boli asi do tretiny ponorené. Pečieme kým puding nevyskočí hore a mierne nezhnedne na povrchu.

Mohlo by vás zaujímať

No url provided!

Misky vyberieme. Chvíľu necháme vychladnúť a vyklopíme na práškovým cukrom posypaný tanier, ktorý môžeme dozdobiť napríklad jahodami.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach