Perníkové trifle

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky.

Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok (čerstvý alebo želé), puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Obsah tohoto dezertu je veľmi variabilný a existuje veľa druhov. Niektoré sa úplne zriekajú ovocia a namiesto toho používajú iné prísady, ako je čokoláda, káva alebo vanilka. Vrstvy ovocia a cesta môžu byť nahradené s želé s ovocnou príchuťou. Všetky zložky sú zvyčajne usporiadané tak, aby vytvorili tri alebo štyri vrstvy. Zostavený zákusok môžeme dekorovať šľahačkou.

Suroviny na perníkové trifle:

5 ks perníka, 1 l mlieka, 80 g krémového prášku (Zlatý klas), 50 g vanilkového cukru, 100 g kryštálového cukru, 300 ml šľahačkovej smotany, 1/2 ČL škorice, 7 dcl zaváraných sliviek, 300 ml šťava zo zaváraných sliviek, 3 ks plátkovej želatíny

Postup:

Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Následne zohrejeme slivkovú šťavu a roztopíme v nej želatínu. Dno dezertných pohárov posypeme na kocky nakrájanými slivkami, zalejeme želatínovou hmotou a necháme stuhnúť. Uvaríme mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas. Do vzniknutý pudingu vmiešame 100 ml jemne vyšľahanej šľahačka.

Mohlo by vás zaujímať

Jablkovo-ďatlový trifle

Jablkovo-ďatlový trifle

90 minútTrifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a… Čítaj ďaľej

Pripravenú pudingovú zmes nalejeme na želatínovú vrstvu. Perník nakrájame na kocky a posypeme ním pudingovú vrstvu. Po vychladnutí pudingovo-perníkovej vrstvy nastriekame na ňu zvyšok vyšľahanej šľahačky zmiešanej so škoricou (podľa chuti ju možno vyšľahať aj s kryštálovým cukrom).

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach