30 minút
Suroviny na rebarborový puding:
200 g rebarbory, 1 veľké jablko, 1 polievková lyžica kryštálového cukru, 1 polievková lyžica kukuričnej krupice, 100 g piškót
Postup:
Rebarboru očistíme a nakrájame do hrnca na menšie kúsky. Posypeme cukrom. Jablko očistíme a nakrájame na osminky. Vložíme časti jabĺk ku rebarbore a prikryjeme pokrievkou. Necháme stáť asi pol hodiny, aby cukor vytiahol z rebarbory šťavu. Potom položíme hrniec na mierny plameň a premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Pod pokrievkou dusíme asi 4 – 5 minút. Zatiaľ si premiešame 50 ml vody s kukuričnou krupicou a vmiešame do rebarborovej zmesi. Za stáleho miešania potom rebarborový puding varíme na miernom plameni ešte asi 4 – 5 minút.