Rebarborový puding

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na rebarborový puding:

200 g rebarbory, 1 veľké jablko, 1 polievková lyžica kryštálového cukru, 1 polievková lyžica kukuričnej krupice, 100 g piškót

Postup:

Rebarboru očistíme a nakrájame do hrnca na menšie kúsky. Posypeme cukrom. Jablko očistíme a nakrájame na osminky. Vložíme časti jabĺk ku rebarbore a prikryjeme pokrievkou. Necháme stáť asi pol hodiny, aby cukor vytiahol z rebarbory šťavu. Potom položíme hrniec na mierny plameň a premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Vanilkový puding s ovocím

15 minútSuroviny na vanilkový puding: 200 g ovocia posekaného na jemno, 300 ml vody, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového pudingu Postup: Ovocie zalejeme… Čítaj ďaľej

Pod pokrievkou dusíme asi 4 – 5 minút. Zatiaľ si premiešame 50 ml vody s kukuričnou krupicou a vmiešame do rebarborovej zmesi. Za stáleho miešania potom rebarborový puding varíme na miernom plameni ešte asi 4 – 5 minút.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach