Ananásová tvarohovo-smotanová torta

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

Na korpus: 250 g drvených sušienok, 30 – 40 g práškového cukru, 120 g Hery, niekoľko lyžíc vody, 1 lyžica kakaového prášku (môže sa vynechať)

Na krém: 130 g Hera, 100 g práškového cukru, 500 g tvarohu, 1 balíček vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, 1 konzerva ananásu (alebo 1 čerstvý ananás), 1 balíček želatíny

Ananásová tvarohovo-smotanová torta 

Postup:

Všetky prísady na korpus okrem vody dajte do misy. Pridajte len trošku vody, aby sa zmes dala natlačiť do formy na koláč. Nezabudnite zmes roztiahnuť aj na boky formy a dajte ju do chladničky vychladiť. Na prípravu krému vyšľahajte zmäknutý tuk Hera s práškovým cukrom do spenenia. Potom vmiešajte tvaroh, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Krém natrite na korpus a ozdobte ananásom. Dajte opäť do chladničky vychladiť. Pripravte želatínu podľa návodu na vrecku a povrch torty polejte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach