Suroviny na tortu Biely Míša:
Na tortu: 150 g zmäknutej Hery, 200 g kryštálového cukru, 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 50 g zemiakového škrobu, 2 lyžičky prášku do pečiva, 100 g kakaa
Dekorácie: 1 veľká čokoládová poleva (200 g), 1 biela čokoládová poleva (100 g), cukrárske dekorácie alebo bonbóny
Postup:
Zmäknutý tuk Hera vymiešajte s cukrom a pridajte jedno vajce. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a kakaom a pridajte tukovú zmes. Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy s priemerom 25 cm. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 180° C asi 50 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a rozkrojte ju na polovice. Vo vodnom kúpeli rozpustite polevy.
Mohlo by vás zaujímať
Spodnú časť polejte tmavou polevou a posypte dekoráciami. Z druhej polovice korpusu vyrežte tvar medvedej hlavy a uší a potrite ju bielou polevou. Po stuhnutí polevy umiestnite bielu hlavu medvedíka na spodný diel korpusu s tmavou polevou. Zvyškom tmavej polevy dokreslite medvedíkovi uši, ústa a oči. Dozdobte cukrárskymi dekoráciami.