Biely Míša

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na tortu Biely Míša:

Na tortu: 150 g zmäknutej Hery, 200 g kryštálového cukru, 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 50 g zemiakového škrobu, 2 lyžičky prášku do pečiva, 100 g kakaa

Dekorácie: 1 veľká čokoládová poleva (200 g), 1 biela čokoládová poleva (100 g), cukrárske dekorácie alebo bonbóny

Biely Míša

Postup:

Zmäknutý tuk Hera vymiešajte s cukrom a pridajte jedno vajce.  Zmiešajte múku s práškom do pečiva a kakaom a pridajte tukovú zmes. Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy s priemerom 25 cm. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 180° C asi 50 minút.  Po upečení nechajte tortu vychladnúť a rozkrojte ju na polovice.  Vo vodnom kúpeli rozpustite polevy.

Mohlo by vás zaujímať

Slivková torta s lieskovými orieškami

60 minútEnergia: 405 kcal.Slivková torta s lieskovými orieškami a mandľami vás prekvapí. Je to neobyčajný dezert. Slivková torta – suroviny: Cesto: 6 vajec, 100 g cukru, štipka… Čítaj ďaľej

Spodnú časť polejte tmavou polevou a posypte dekoráciami. Z druhej polovice korpusu vyrežte tvar medvedej hlavy a uší a potrite ju bielou polevou. Po stuhnutí polevy umiestnite bielu hlavu medvedíka na spodný diel korpusu s tmavou polevou. Zvyškom tmavej polevy dokreslite medvedíkovi uši, ústa a oči. Dozdobte cukrárskymi dekoráciami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach