SPÄŤ
Torty

Božský orechový rez

Od: Henrieta Karabova 14.4.2009
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Buďte prvá a ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

Tmavé cesto: 12 vajec, 12 pol. lyžíc kryštálového cukru, 12 pol. lyžíc výberovej múky, kakao, 3/4 prášok do pečiva
Vanilkový krém: 140 g krém. prášok Zlatý klas,0,75 l mlieko, 80 g kryštálový cukor, 80 g vanilkový cukor, niekoľko kvapiek rumovej arómy, 260 g Hera, 2,5 polievkové lyžice kakaa
Orechový krém:10 dkg mleté orech, 5 dkg práškový cukor, 2,5 dkg vanilkový cukor, rumovú arómu podľa chuti, kôru z citróna a podľa potreby mlieko  Mleté orechy, cukor, rum. arómu, citrónovú kôru premiešame a sparíme vriacim mliekom do takej hustoty, aby sa mohol natrieť na cesto a necháme vychladnúť.
Ovocie, šľahačka a čokoláda: 3 ks kiwi, 1 jahodový kompót, 1-2 práškové šľahačky a čokoládu na postrúhanie

Božský orechový rez

Postup:

Tmavé cesto: Z uvedených ingrediencií upečieme 2 piškótové pláty na veľkom plechu ( 6 + 6 vajec) 
Vanilkový krém: Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatého klasu uvaríme hladký krém.
Do studeného vmiešame Heru a podľa chuti rum. arómu. Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao. Vychladnuté krémy ešte raz vymiešame do peny.
Orechový krém: Mleté orechy, cukor, rum. arómu, citrónovú kôru premiešame a sparíme vriacim mliekom do takej hustoty, aby sa mohol natrieť na cesto a necháme vychladnúť.
Zostavujeme rez: Jedno tmavé cesto natrieme svetlým krémom. Natlačíme doň odkvapkané jahody
Prikryjeme druhým cestom a pokvapkáme jahodovou šťavou ( alebo rumíkom ).
Na toto cesto natrieme orechovú plnku a na ňu rozotrieme kakaový krém. Na krém dáme polovicu šľahačky, ktorú pripravíme podľa návodu na šľahačke pokrájame a poukladáme kiwi a natrieme druhú polovicu šľahačky. Povrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Koláč krájame na rezy ako tortu.

autor: Edita Hrazdilová

womangalérie VŠETKY