Brusnicový cheesecake

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Brusnicový cheesecake je chutný, lahodný dezert, ktorý spája v sebe bohatú krémovú chuť cheesecaku s osviežujúcou kyslou sladkosťou brusníc. Tento koláč je obľúbeným zážitkom pre všetkých milovníkov cheesecaku a osviežujúcich ovocných chutí.

Suroviny na brusnicový cheesecake:

Cesto: 160 g rozdrvených sušienok, 60 g rozpustenej Hery

Krém: 675 g smotanového syra, 100 g kryštálového cukru, 4 stredne veľké vajcia, 100 g rozpustenej bielej čokolády, 1 lyžička vanilkového extraktu

Poleva: 200 g kyslej smotany, 30 g kryštálového cukru, 125 g jemnej brusnicovej omáčky, 1 lyžička vody

Brusnicový cheesecake

Postup:

Tortovú formu vymažte jemnou vrstvou. Pomocou mixéra rozdrvte sušienky dohladka. V mise zmiešajte sušienky s rozpustenou Herou a zmes rozvrstvite na dno tortovej formy tak, aby z toho vznikol korpus. Dajte na 30 minút vychladnúť do chladničky. Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr s kryštálovým cukrom. Pridajte vajce, rozpustenú bielu čokoládu a vanilkový extrakt. Zmes nalejte na vychladnutý korpus a pečte v rúre približne jednu hodinu.

Mohlo by vás zaujímať

Ako upiecť ten najlepší cheesecake?

Skôr ako začnete piecť cheesecake v tortovej forme, dôkladne ju obaľte z vonkajšej strany alobalom. Takto pripravenú tortovú formu potom vložte aj s už pripraveným… Čítaj ďaľej

Medzitým zmiešajte kyslú smotanu a kryštálový cukor. V ďalšej miske si dohladka rozmixujte brusnicovú omáčku s vodou. Keď je cheesecake upečený, vyberte ho z rúry a pomocou lyžičky naň naneste smotanový syr a brusnice. Pomocou špajdle vytvorte efekt víru. Vráťte na 10 minút späť do rúry, potom rúru vypnite a nechajte cheesecake v rúre vychladnúť. Hotový cheesecake dajte úplne vychladiť do chladničky, aby bol pred servírovaním tuhý.

Servírujte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach