Cheesecake s čučoriedkami

Doba prípravy 45 minútEnergia: 394 kcal.Náročnosť

Či si čučoriedky nazbierate, kúpite alebo sami pestujete v záhradke, užite si ich do sýtosti! Inšpirujte sa našim receptom na cheesecake s čučoriedkami :-).

Energetická hodnota 1 porcie: 394 kcal/1651 kJ

Suroviny:

100 g celozrnných sušienok, 50 g drvených vločiek, 4 PL mlieka, 50 g hnedého cukru, štipka soli, 100 g masla, olej, práškový cukor na formu
Na náplň: 40 g želatíny, 400 g čerstvého syra ( lučina ), 130 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy,  200 ml 33 % smotany na šľahanie, 250 g čučoriedok. Na ozdobenie: 200 ml 33 % smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 150 g čučoriedok

Cheesecake s čučoriedkami

Postup:

Sušienky rozdrvíme a premiešame s ovsenými vločkami. Pridáme 4 PL mlieka a necháme 5 minút odležať. Pridáme cukor, štipku soli, zmäknuté maslo a vypracujeme pevnú hmotu.Tortovú formu o priemere 20 cm po obvode vymažeme olejom a vysypeme práškovým cukrom. Dno vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň sušienkovú hmotu a dáme na 1/2 hodiny do chladničky, aby stuhla.

Želatínu namočíme do 150 ml studenej vody a necháme 10 minút napučať. Syr zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Smotanu vyšľaháme dotuha a zapracujeme do zmesi. Napučanú želatínu za stáleho miešania zahrejeme, vlejeme do pripravenej náplne a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame rozmixované čučoriedky.

Pripravenú náplň nalejeme na korpus vo forme a dezert uložíme do chladničky aby stuhol. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a tortu ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Dobrú chuť!

Save

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach