Cheesecake s cviklou a mangom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na cheesecake s cviklou a mangom:

Korpus: 120 g farmárskeho masla zmäknutého masla, 100 g pohánkovej hladkej múky, 140 g pšenovej múky alebo kerakkanovej, 70 g kokosového cukru

Plnka: 180 g uvarenej repy, 80 g mäkkej dužiny manga, 500 g ricotty, 6 lyžíc javorového sirupu, 70 g trstinového alebo kokosového cukru, 40 g kukuričného škrobu

Cheesecake s cviklou a mangom
Cheesecake s cviklou a mangom

Postup:

Z múk, masla a cukru vypracujeme rukou krehkého cesto. Necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Korpus vyvaľkáme na papieri na pečenie do okrúhle tvaru a preklopíme do patentnej tortovej formy o priemere 24 cm. Vyformujeme 4 cm vysoké okraje. Uvarenú cviklu vymixujeme spolu s ricottou, mangovou dužinou, cukrom, škrobom a javorovým sirupom do hladka. Plnku nalejeme na korpus a zarovnáme. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 ºC a pečieme 50 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať

Kokosovo-mangová torta

Kokosovo-mangová torta

90 minútVyskúšajte túto kokosovo-mangovú tortu, ktorá chutí úžasne, príjemne vás osvieži a jej príprava je viac než jednoduchá.  Hoci sme použili moje najobľúbenejšie ovocie – mango, neváhajte… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach