Čokoládovo-hruškový koláč

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ak máte radi hrušky a čokoládu, určite by ste mali vyskúšať tento mandľovo hruškový koláč. Je veľmi chutný, plný čokolády a hrušiek, jednoducho neodolateľný.

Suroviny na čokoládovo-hruškový koláč ( rozpočet na 10 porcií ):

4 vajíčka, 200 g čokolády ( 50-70 % kakaa ), 150 g masla, 8 g kakaového prášku, 100 g mletých mandlí, 1/4 ČL soli, 5 ml mandľového extraktu, 100 g cukru, 4 ks hrušiek

hruškový koláč

Postup:

Pripravte si tortovú formu o priemere 25 cm a vyložte ju papierom na pečenie. Rozbite vajíčka, oddeľte žĺtky od bielkov. Predhrejte rúru na  180 °C. Rozpustite čokoládu spolu s maslom a premiešajte. Pridajte postupne žĺtky a dobre premiešajte, pridajte kakaový prášok, mleté mandle, soľ a mandľový extrakt. Vyšľahajte bielky s cukrom do peny a vmiešajte ich do čokoládovej hmoty. Hmotu vlejte do pripravenej tortovej formy. Očistite hrušky, pokrájajte na polovice a zvrchu polovičky hrušky nakrojte na tenké pásiky. Hrušky poukladajte do tortovej formy na vrch čokoládovej hmoty. Pečte 40-45 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach