Čučoriedková torta s Lučinou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Čučoriedková torta s Lučinou – suroviny:

Cesto: 3 vajcia, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, čučoriedkový džem na potretie korpusu

Vrstva z Lučiny: 150 g syra Lučina, 1 balenie vanilínového cukru

Ovocná vrstva: 2 balenia tortového želé číreho, 350 ml jablčného džúsu, 50 g cukru, 300 g čučoriedok – čerstvých alebo rozmrazených

Poleva: 50 g syru Lučina, 1 KL práškového cukru, 1 KL mlieka

Postup:

Jablčná náplň: jablká umyjeme, olúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kúsky. Jablká podusíme za stáleho miešania s hrozienkami, polovicou cukru a škořicovým cukrom. Necháme vychladnúť a potom pridáme rum a zvyšný cukor.

Cesto: múku zmiešame v miske s kypriacim práškom. Pridáme zvyšné suroviny a všetko spracujeme elektrickým mixérom (metličkami) najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni, kým nevznikne hladké cesto. Ak sa cesto lepí, dáme ho na chvíľku do chladničky. Presne polovicu cesta vypracujeme na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm) a viackrát prepichneme vidličkou. Zvyšné cesto dáme prikryté do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Čučoriedková torta

60 minútČučoriedková torta – suroviny: Na cesto: 90 g práškového cukru, 90 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 PL horúcej vody Na náplň: 350 g bieleho… Čítaj ďaľej

Pripravené dno torty dáme piecť:

  • Elektrická rúra: asi 200 °C (predhriať)
  • Teplovzdušná rúra: asi 180 °C (predhriať)
  • Plynová rúra: stupeň 3/4 (predhriať)
  • Doba pečenia: cca 15 – 20 min

Necháme úplne vychladnúť!

Zo 2/3 zvyšného cesta urobíme valček, ktorý položíme po obvode tortovej formy a prstami vytlačíme okraj torty vysoký aspoň 3 cm ( dobre pritlačíme). Do takto pripravenej formy dáme jablkovú náplň. Zvyšok cesta vyvaľkáme na placku, ktorou prikryjeme tortu (dáme ako pokrievku). Hornú placku potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom a niekoľkokrát ju prepichneme vidličkou. Dáme znovu piecť po dobu 30 minút. Čučoriedková torta s Lučinou je hotová.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach