Čučoriedkový koláč so skyrom

Doba prípravy 260 minútNáročnosť

Suroviny na čučoriedkový koláč so skyrom:

Korpus10 celozrnných maslových sušienok, 60 g kokosového oleja, 1 lyžica cukru kryštál

Krém500 g Skyr natur, 250 ml smotana, 50 g medu, 1 vanilkový lusk, 3 plátky želatíny

Poleva4 lyžice čučoriedkového džemu, 100 g čerstvých čučoriedok

Čučoriedkový koláč so skyrom
https://www.shutterstock.com/

Postup:

Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky.

Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky.

Mohlo by vás zaujímať

Banánovo – avokádové smoothie

15 minútTaktiež potrebujete ráno poriadne nakopnúť? Toto je recept plný energie! Smoothie môžete klasicky piť z pohára alebo si ho v miske zmiešať s obľúbenými müsli či orieškami. Vyskúšajte… Čítaj ďaľej

Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení čučoriedkový koláč so skyrom servírujeme jeho kúsky na tanierik. Koláč potrieme ešte čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach