Cviklový koláč s čokoládou

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny:

100 g horkej čokolády, 400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle, 1 pohár Relax 100 % Višňa, 3 vajcia, 150 ml rastlinného oleja, 100 g krupicového cukru, 150 g hladkej múky, ½ ČL prášku do pečiva, 50 g kakaa
Poleva: 70 ml smotany na šľahanie, 100 g horkej čokolády

Cviklový koláč s čokoládou

Postup:

Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri. Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle. K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka. Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto. Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou. Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.

Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach