Dúhová torta so srdiečkami

Doba prípravy 85 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 6 žĺtkov, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, Farba gélová potravinárska žltá
Na náplň: 500 g zmäknutého masla, 350 g práškového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 100 ml vlažného mlieka, Farba gélová potravinárska ružová, Farba gélová potravinárska modrá, Farba gélová potravinárska zelená
Na ozdobenie: ½ balíčka Marcipánu, Farba gélová potravinárska červená 
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, formičky na vykrajovanie v tvare srdiečok

Dúhová torta so srdiečkami

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3          
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Korpus necháme vychladnúť. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou. Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme. Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky. Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

Dúhová torta so srdiečkami

Tip:

Tortu môžeme ozdobiť podľa príležitosti zdobením Dr.Oetker.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach