Etiópske rezy

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Etiópske rezy ( rozpočet pre 6 osôb):

Cesto: 400 g hladkej múky, 250 g masla, 1 žĺtok, 1/2 prášku do pečiva, 3 lyžice mlieka, 2 lyžice rozpustnej instantnej kávy 

Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 kyslá smotana, 4 lyžice rozpusteného masla, 150 g práškového cukru, 2 lyžice kávového likéru, 3 bielky

Etiópske rezy

Postup:

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré sa nebude prichytávať na misu, a bude dostatočne tuhé. Tretinu cesta odoberieme a dáme do mrazničky asi na pol hodiny stuhnúť. Zvyšný diel rozprestrieme na pekáčik, ktorý sme vytreli tukom a vysypali hrubou múkou.

Mohlo by vás zaujímať

Jablkové rezy so smotanovým krémom

60 minútSuroviny na jablkové rezy so smotanovým krémom ( rozpočet na 20 kúskov ): Cesto: 4 vajcia, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g… Čítaj ďaľej

Skôr ako cesto v mrazničke stuhne, pripravíme si tvarohovú náplň: rozmiešame dohladka tvaroh, téglik kyslej smotany, rozpustené maslo a cukor. Pridáme tuhý sneh z troch bielkov a štipky soli a nakoniec vmiešame kávový likér. Náplň rovnomerne rozotrieme na cesto a na povrch nastrúhame cesto z mrazničky. Etiópske rezy pečieme v rozohriatej rúre asi dvadsať minút.

Krajina pôvodu: Afrika 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach