Suroviny na Farebný cheesecake:
Na tortu: 50 g Hery, 120 g polohrubej múky, 80 g kryštálového cukru , 2 vajcia, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Na náplň: 700 g tvarohu alebo mascarpone, 20 g želatíny, 1/2 šálky mlieka, 3 vajcia, 160 g kryštálového cukru , 125 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, ovocné želé cukríky, farebná želatína na polevu
Postup:
V teplej vode rozpustite želé cukríky. Každú farbu pripravte zvlášť, dávajte však pozor, aby bola hmota hustá. Nechajte vychladnúť a nakoniec vložte do chladničky, aby hmota úplne stuhla. Pripravte tortu. Rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte múku, prášok do pečiva a zmäknutý tuk Hera. Všetko poriadne zmiešajte a vypracujte hladké cesto. Masu vlejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečte asi 20 minút pri 180° C. Pripravte tvaroh. Namočte želatínu v polovici šálky studeného mlieka a nechajte napučať. Rozšľahajte vajcia s práškovým cukrom.
Mohlo by vás zaujímať
Pridajte tvaroh a zmäknutý tuk Hera maslová príchuť. Všetko poriadne zapracujte. Vyberte z chladničky stuhnutú želatínu a nakrájajte na kocky. Nalejte želatínu s mliekom do asi tretiny šálky vriacej vody a zahrievajte do rozpustenia. Zložte zo sporáka a pridajte niekoľko lyžíc tvarohu. Pripravenú zmes premiešajte so zvyškom tvarohu. Na korpus dajte polovicu náplne, posypte kockami želé a zakryte zvyškom náplne. Nechajte 20 minút vychladnúť v chladničke. Nakoniec polejte farebnou želatínou a nechajte cez noc stuhnúť v chlade.