Francúzska maková torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na dezert francúzska maková torta:

Na piškótový korpus: 6 vajec, 400 ml kryštálového cukru, 6 lyžíc vody, 100 g Hery, 400 ml polohrubej múky, 2 lyžice prášku do pečiva, 300 ml mletého maku

Na medové pláty: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 50 g Hera, 1 lyžica medu, 1 vajce + 1 žĺtok, 1 lyžička jedlej sódy

Na krém: 3 žĺtky, 1 balenie vanilkového cukru, 150 g práškového cukru, 350 – 370 g Hera, 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, 700 ml mlieka

Na ozdobu: 150 g opražených nasekaných vlašských orechov

Francúzska maková torta

Postup:

Na prípavu piškótového korpusu šľahajte žĺtky s cukrom a postupne prilievajte vodu s rozpustenou Herou, kým sa nevytvorí hladká, pevná pena. Pridajte múku, prášok do pečiva a mak. Pečte pri nízkej teplote tak dlho, kým sa cesto neprestane lepiť na špáradlo.

Na medové pláty zmiešajte múku, práškový cukor, Heru, med, vajcia a jedlú sódu a vymiešajte cesto. Vytvorte dva pláty a upečte.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečená maková torta

Nepečená maková torta

40 minútNepečená maková torta je rýchly, nenáročný koláč, ktorý bude chutiť všetkým. Nepečená maková torta – suroviny ( rozpočet na 12 porcií ): 1 balík piškót,… Čítaj ďaľej

Na prípravu krému ušľahajte žĺtky s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a Herou dohladka a dopenista. V mlieku uvarte puding. Po vychladnutí zmiešajte obe zmesi na krém dohromady.

Na spodok dajte jeden z medových plátov. Naň rozotrite polovicu krému a priklopte piškótovo-makovým korpusom. Navrstvite zvyšok krému a nakoniec priklopte druhý medový plát. Na ozdobenie pripravte čokoládovú polevu, prípadne môžete použiť hotový tortový krém. Posypte orechami. Francúzska maková torta je hotová..:-)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach