Gaštanová torta bez múky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Jedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia

Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky:

Na cesto: 150 g horkej čokolády, 150 g masla, 200 g varených gaštanov, 4 ks žĺtkov, 150 g práškového cukru, 120g gaštanového pyré, trochu pomarančovej kôry z 1/2 chemicky neošetreného pomaranča, 1 balíček Zlatý klas s prírodnou vanilkou, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva, 4 ks bielkov, štipka soli

Na poliatie: 5 PL pomarančového likéru

Na krémovú náplň: 1 balíček Zlatý klas bez varenia, 500 ml mlieka, 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu

Ešte potrebujeme: tortová forma (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, papier na pečenie

Gaštanová torta bez múky
Gaštanová torta

Postup:

Na prípravu cesta rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom. Gaštany nastrúhame na jemnom strúhadle. V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, gaštanovým pyré a kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a rozpustenú čokoládu s maslom a vymiešame dohladka. Nakoniec z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do zmesi. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200°C
  • Teplovzdušná rúra: 180°C
  • Doba pečenia: asi 45 min.

(po 30 minútach pečenia povrch prikryjeme papierom na pečenie)

Mohlo by vás zaujímať

Gaštany

Gaštanový sen

60 minútSuroviny na gaštanový sen ( rozpočet na 8ks ): 200 g horkej čokolády (roztopenej), 200 g gaštanového pyré, 75 g smotany na šľahanie, 30 g… Čítaj ďaľej

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus polejeme pomarančovým likérom. Na prípravu krému vyšľaháme Zlatý klas bez varenia s mliekom podľa návodu na obale. Potom doň zašľaháme mascarpone s tvarohom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krém nanesieme na povrch a boky torty a uhladíme.4

Povrch torty môžeme dozdobiť gaštanmi v karameli. Gaštanová torta bez múky je hotová a môžeme ju podávať.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach