Hradecký veniec

Doba prípravy 15 minútEnergia: 456 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 1908 joulov (456 kalórií)

Suroviny (rozpočet na veniec):

175 g polohrubej múky, 25 g majzeny, ½ prášku do pečiva, 125 g zmäknutého masla, 150 g cukru, 4 vajcia, štipka soli, 2 lyžice rumu, šťava z jedného citróna, 12 koktejlových čerešní
Maslový krém: 1 vanilkový puding, ½ l mlieka, 50 g cukru, štipka soli, 200 g masla
Karamel: 1 lyžica masla, 50 g cukru, 100 nasekaných mandlí

Hradecký veniec

Postup:

Múku, majzenu, soľ a prášok do pečiva nasypeme do misky a premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, cukor, vajcia a koreniny. Ručným šľahačom krátko premiešame a potom na najvyššom stupni šľaháme asi 4 minúty. Tortovú formu alebo formu v tvare venca vymastíme tukom a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto a upečieme. Po 10 minútach vyklopíme, prikryjeme a dáme vychladnúť. Uvarený puding vo vodnom kúpeli za stáleho miešania ochladíme. Utrieme maslo a po lyžiciach doň vmiešame puding. Krémom veniec naplníme a potrieme. Maslo s cukrom miešame na miernom ohni do zlatista. Primiešame mandle, rozotrieme na vymastený alobal. Vychladnuté roztlčieme, veniec posypeme. Ozdobíme maslovými ružičkami a čerešňami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach