60 minút
Suroviny na hrnčekový makový koláč:
2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček oleja, 3 vajcia, 1 balíček prášku do pečiva, pikantný lekvár, čokoládová poleva
Postup:
Vajcia rozbijeme do misky, pridáme cukor a s cukrom poriadne premiešame. Do vaječnej zmesi postupne pridávame olej, mlieko, mak, múku a prášok do pečiva. Vytvoríme cesto. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na takto pripravený, vymastený, múkou posypaný plech. Koláč dáme piecť do rúry. Pečieme pri 180 stupňoch asi 35-45 minút. Teplý makový koláč potrieme vrstvou lekváru a na lekvár vylejeme čokoládovú polevu, prípadne čokoládu postrúhame. Makový koláč podávame napríklad aj s ovocím.