Hrnčekový makový koláč

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na hrnčekový makový koláč:

2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček oleja, 3 vajcia, 1 balíček prášku do pečiva, pikantný lekvár, čokoládová poleva

Hrnčekový makový koláč

Postup:

Vajcia rozbijeme do misky, pridáme cukor a s cukrom poriadne premiešame. Do vaječnej zmesi postupne pridávame olej, mlieko, mak, múku a prášok do pečiva. Vytvoríme cesto. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na takto pripravený, vymastený, múkou posypaný plech. Koláč dáme piecť do rúry. Pečieme pri 180 stupňoch asi 35-45 minút. Teplý makový koláč potrieme vrstvou lekváru a na lekvár vylejeme čokoládovú polevu, prípadne čokoládu postrúhame. Makový koláč podávame napríklad aj s ovocím.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach