Jablkový mrežovník

Doba prípravy 125 minútEnergia: 220 kcal.Náročnosť

Suroviny na jablkový mrežovník (rozpočet na 12 kusov):

125 g masla, 1 žĺtko, 275 g hladkej múky, soľ, 75 g cukru, ½ lyžičky škorice, 600 g jabĺk, 25 g hrozienok

Postup:

Vymiesime múku a maslo, 100ml vody a trochu soli. Cesto zabalíme a na 60 minút dáme do chladničky. Rúru vyhrejeme. Vyvaľkáme polovicu cesta a vyložíme ním plech. Pečieme asi 20 minút. Olúpané jablká pokrájame, zmiešame s hrozienkami, cukrom a škoricou.

Mohlo by vás zaujímať

Bleskový jablkový koláč s posýpkou

45 minútSuroviny na bleskový jablkový koláč s posýpkou: 1 kg jabĺk, 250 g masla, 10 lyžíc práškového cukru, 20 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček vanilkového cukru, … Čítaj ďaľej

Dáme ich na predpečený korpus. Zvyšné cesto vyvaľkáme na tenké prúžky a krížom ich položíme na jablká. Potrieme žĺtkom a 35 minút ešte pečieme.

Energetická hodnota jednej porcie: 220 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach