Jahodová snehová torta

Doba prípravy 60 minútEnergia: 250 kcal.Náročnosť

Jahodová snehová torta je nadýchyný, letný dezert

Jahodová snehová torta – suroviny (rozpočet vystačí na asi 16 porcií):

Na cesto: 3 žĺtky, 75 g cukru, štipka soli, 1 balíček vanilínového cukru, 75 g zmäknutého masla alebo margarínu, 100 g hladkej múky, ½ KL kypriaceho prášku do pečiva

Na sneh: 3 bielky, 125 g cukru, 100 g mandľových plátkov

Na náplň: 500 g čerstvých jahôd, 1 balíček Tortového želé červeného, 200 ml vody, 2 zarovnané PL cukru, 400 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky Smeta-fixu, 1 balíček vanilkového cukru

Ešte potrebujeme: 2 tortové formy (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač

Jahodová snehová torta

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme.

V mise vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh rozdelíme na cesto do oboch foriem a uhladíme. Posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 20 minút (1 forma)
  • Doba prípravy: asi 40 minút

Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich uvoľníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožom nakrájame na 16 častí.

Na prípravu náplne jahody umyjeme a 8 väčších jahôd odložíme stranou. Zvyšok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, ale len s 200 ml vody a 2 PL cukru. Do želé vmiešame nakrájané jahody a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Ríbezľová torta so snehovým čepcom

45 minútEnergia: 346 kcal.Ríbezľová torta so snehovým čepcom – suroviny: 500 g ríbezlí, 100 g masla, 75 g kryštálového cukru, vanilka, štipka soli, 5 vajec, 300 g… Čítaj ďaľej

Smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

Na korpus nanesieme želé s jahodami. Na povrch nanesieme šľahačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a poukladáme po celom obvode na šľahačku. Nakrájaný korpus naukladáme na povrch torty v tvare vejára a až do podávania odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme jahodovú snehovú tortu posypať práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1047 kJ / 250 kcal1009 kJ / 241 kcal
Tuky15,44 g14,84 g
Sacharidy26,08 g25,08 g
Bielkoviny2,69 g2,59 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach