SPÄŤ
Vianočné pečenie

Jemná torta s kávovou šľahačkou

Od: Pavol Cvengroš 13.1.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

1 porcia obsahuje: 2185 joulov (522 kalórií)

Suroviny (rozpočet na tortu):

100 g masla, 8 vajec, 250 g Korunného práškového cukru, štipka soli, 150 g hladkej múky
Na plnku a ozdobenie: 6 lyžíc koňaku, ¾ l šľahačky, 40 g Korunného práškového cukru, 3 lyžice instantnej kávy, 50 g mandľových lístkov, 12 zrniek kávy

Jemná torta s kávovou šľahačkou

Postup:

Maslo rozpustíme a dáme vychladnúť. Vajcia, cukor, soľ šľaháme v horúcom vodnom kúpeli až do zhustnutia. Preložíme do studeného vodného kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Potom vmiešame múku a napokon rozpustené maslo. Cesto vlejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), upečieme korpus, dáme vychladnúť a vyberieme z formy. Korpus pozdĺžne rozrežeme a pokvapkáme koňakom. Zo šľahačky, práškového cukru a kávy ušľaháme tuhú kávovú šľahačku, časť si dáme bokom a použijeme na zdobenie. Tortu naplníme kávovou šľahačkou, potrieme po bokoch a ozdobíme. Posypeme mandľovými lístkami a ozdobíme kávovými zrnkami.

womangalérie VŠETKY