Suroviny na karamelový cheesecake:
Na korpus: 50 g lieskových orieškov, 80 g sušienok, 30 g Hery, 1 lyžica kryštálového cukru
Na tvarohovú masu: 400 g karamelu, 50 g Hery, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 vajcia, 600 g tvarohu, 1 lyžica polohrubej múky
Postup:
Predhrejte rúru na 190 °C. Vysteľte okrúhlu formu s priemerom 24 cm papierom na pečenie. Rozdrobte sušienky do misky a zmiešajte prstami s tukom Hera. Pridajte nadrobno nasekané oriešky. Rozprestrite masu na dno formy, vyhlaďte ju a dajte piecť na 10 minút. Vymiešajte Heru, cukor a vanilkový cukor dopenista. Pridajte polovicu karamelu a vymiešajte dohladka, potom pridajte vajcia, tvaroh a múku. Poriadne zamiešajte.
Znížte teplotu v rúre na 170 °C.
Vylejte masu na základ do formy, vyhlaďte a pečte 45 minút. Po 30 minútach skontrolujte, ako je cheesecake prepečený, ak je na vrchu príliš hnedý, prikryte ho alobalom. Skontrolujte špajľou cheesecake v strede, keď sa nelepí, cheesecake je hotový. Vypnite rúru, no koláč nechajte v nej vychladnúť, inak spadne a stratí tvar.
Mohlo by vás zaujímať
Keď úplne vychladne, pripravte glazúru.
Glazúra:
Dajte druhú polovicu karamelu na panvicu, pridajte tri lyžice mlieka a dajte na nízkej teplote zohrievať, kým nie je masa tekutá. Polejte glazúrou cheesecake. Môžete ho tiež posypať opečenými mandľami.