Vyskúšajte túto kokosovo-mangovú tortu, ktorá chutí úžasne, príjemne vás osvieži a jej príprava je viac než jednoduchá.
Hoci sme použili moje najobľúbenejšie ovocie – mango, neváhajte zaexperimentovať a pokojne ho nahraďte vaším obľúbeným ovocím. Som si istá, že bude chutiť rovnako lahodne 🙂
Kokosovo-mangová torta – suroviny:
150 g kokosového tuku, 100 g kokosového cukru, 40 g pšenovej múky a 40 g gaštanovej múky, 200 g ovsenej múky
Plnka: 100 g mangovej dužiny, 1 lyžica marakujovej vlákniny, 150 g strúhaného bio kokosu, 100 g kokosového cukru, 0,5 l kokosového mlieka, 2 lyžičky makadamového oleja alebo kokosového masla, 500 g kešu orechov v bio kvalite
Postup:
Všetky múky spolu s kokosovým tukom a cukrom vymiešame rukou do tuhšieho cesta. Spracúvame asi 7 minút dohladka. Bochník cesta necháme chvíľu odpočívať. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom cca 28 cm. Cesto vyvaľkáme na papieri na výšku asi 0,7 cm a rozvaľkané cesto preklopíme do formy a upravíme prstami okraje. Stred prepichneme vidličkou a zaťažíme cez papier na pečenie fazuľkami alebo menšou formou. Pečieme na 170 ºC cca 15 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku tak, že vymixujeme dohladka namočené kešu orechy a ak ju vymixujeme, aj kokos, bude konzistencia hladšia. Všetky ingrediencie zmiešame v mise do hladkej masy, nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Na záver kokosovo-mangovú tortu ozdobíme vhodným ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke či na inom chladnom mieste.