Kokosovo-mangová torta

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Vyskúšajte túto kokosovo-mangovú tortu, ktorá chutí úžasne, príjemne vás osvieži a jej príprava je viac než jednoduchá. 

Hoci sme použili moje najobľúbenejšie ovocie – mango, neváhajte zaexperimentovať a pokojne ho nahraďte vaším obľúbeným ovocím. Som si istá, že bude chutiť rovnako lahodne 🙂

Kokosovo-mangová torta – suroviny:

150 g kokosového tuku, 100 g kokosového cukru, 40 g pšenovej múky a 40 g gaštanovej múky, 200 g ovsenej múky

Plnka: 100 g mangovej dužiny,  1 lyžica marakujovej vlákniny, 150 g strúhaného bio kokosu, 100 g kokosového cukru, 0,5 l kokosového mlieka, 2 lyžičky makadamového oleja alebo kokosového masla, 500 g kešu orechov v bio kvalite

Postup:

Všetky múky spolu s kokosovým tukom a cukrom vymiešame rukou do tuhšieho cesta. Spracúvame asi 7 minút dohladka. Bochník cesta necháme chvíľu odpočívať. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom cca 28 cm. Cesto vyvaľkáme na papieri na výšku asi 0,7 cm a rozvaľkané cesto preklopíme do formy a upravíme prstami okraje. Stred prepichneme vidličkou a zaťažíme cez papier na pečenie fazuľkami alebo menšou formou. Pečieme na 170 ºC cca 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Cheesecake s cviklou a mangom

Cheesecake s cviklou a mangom

60 minútSuroviny na cheesecake s cviklou a mangom: Korpus: 120 g farmárskeho masla zmäknutého masla, 100 g pohánkovej hladkej múky, 140 g pšenovej múky alebo kerakkanovej,… Čítaj ďaľej

Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku tak, že vymixujeme dohladka namočené kešu orechy a ak ju vymixujeme, aj kokos, bude konzistencia hladšia. Všetky ingrediencie zmiešame v mise do hladkej masy,  nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Na záver kokosovo-mangovú tortu ozdobíme vhodným ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke či na inom chladnom mieste.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach