Mäkké tekvicové koláčiky

Doba prípravy 40 minútEnergia: 63 kcal.Náročnosť

Jeseň je krásne ročné obdobie plné teplých farieb, dobrého jedla a chutných koláčov. Je len na vás a na vašej chuti, aký koláč alebo pečivo si vyberiete. Vyskúšajte mäkké tekvicové koláčiky.

Suroviny na mäkké tekvicové koláčiky (rozpočet na 24 koláčikov):

1/2 šálky polohrubej múky, 1/2 šálky celozrnnej múky, 1/2 lyžičky škorice,1/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, 1/4 lyžičky mletého nového korenia, 1/4 šálky hnedého cukru, 3 lyžice medu, 1/4 šálky rastlinného oleja, 1 veľký bielok, 450 g uvarenej a zmixovanej tekvice, 1/2 šálky sušených sladených brusníc alebo tmavých hrozienok, 1/2 šálky čokoládových lupienkov, 1/3 šálky posekaných vlašských orechov (nemusia byť)

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Plech vymastíme sprejom na pečenie. V stredne veľkej mise zmiešame preosiatu múku so škoricou, soľou, sódou bikarbónou a novým korením. Vo veľkej mise zmiešame hnedý cukor, med, olej a bielok. Primiešame tekvicu, potom pridáme múčnu zmes a vypracujeme cesto. Pridáme brusnice a prípadne vlašské orechy a čokoládové lupienky. Cesto naberáme lyžičkou a kladieme na plech asi 2,5 cm od seba.

Mohlo by vás zaujímať

Čučoriedkové koláčiky

30 minútSuroviny na čučoriedkové koláčiky: 1/8 kg masla, 30 dkg kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, kôru z 1/4 citróna, 4 vajcia, 1/4 l kyslej smotany,… Čítaj ďaľej

Tekvicové koláčiky pečieme asi 15 minút, kým zapichnuté špáradlo nevytiahneme čisté. Koláčiky necháme odstáť na plechu 1 minútu a preložíme ich lopatkou na mriežku, aby vychladli. Môžeme ich týždeň skladovať v uzavretej škatuli.

V jednom koláčiku: 63 kcal (258 kJ), 1 g bielkovín, 11 g sacharidov, 2 g tukov, 0 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 1 g vlákniny, 17 mg sodíka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach