Maková torta s čokoládovou polevou a ovocím

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Mak má v tradičnej slovenskej kuchyni vo všeobecnosti nezastupiteľné miesto a je rozšírený predovšetkým v slovanských krajinách. Zrnká maku vyjadrujú bohatstvo a hojnosť, preto aj na sviatočnom stole nezvykne chýbať nejaký makový koláč. Aj vy si na maku radi pochutíte? Vyskúšajte náš chutnú makovú tortu. Jednoduchá, chutná a ovocie tomu dodávajú tú správnu chuť …:-)

Maková torta s čokoládovou polevou a ovocím – suroviny:

140 g masla izbovej teploty, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, trochu rumu, 180 g mletého maku, 70 g mletých lieskovcov, štipka soli, podľa želania trochu citrónovej šťavy a citrónovej kôry, 3-4 PL malinovej marmelády, citrónová alebo čokoládová poleva

Postup:

Trúbu vyhriať na 190oC . Maslo, cukor, citrónovú kôru a vanilkový cukor vymiešať do svetlej peny a za stáleho miešania postupne pridať žĺtka a rum. Následne ľahko vmiešať mak a lieskovce. Medzitým vyšľahať bielky so štipkou soli a kvapkou citrónovej šťavy do tuhej peny. Jemne primiešať do pripraveného cesta.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečená maková torta

Nepečená maková torta

40 minútNepečená maková torta je rýchly, nenáročný koláč, ktorý bude chutiť všetkým. Nepečená maková torta – suroviny ( rozpočet na 12 porcií ): 1 balík piškót,… Čítaj ďaľej

Vymastiť a múkou vysypať tortovú formu s priemerom 20 cm, vlejeme cesto a necháme piecť približne 40 minút. Nechať vychladnúť, vyklopiť z formy a povrch natrieť tenkou vrstvou malinovej marmelády. Následne si pripraviť čokoládovú polevu, ktorou oblejeme celú tortu. Makovú tort ozdobíme ovocím, napríklad jahodami.

Maková torta je najlepšia po 2 dňoch, takže je ideálna na predprípravu. 

Mohlo by vás zaujímať

Makové sušienky

Voňavé a chrumkavé sušienky Makové sušienky – suroviny ( rozpočet na 40 ks ): Na cesto: Na ozdobenie: Okrem toho potrebujeme: Postup: Na cesto v mise … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach