Suroviny na Makový koláč so slivkami:
Cesto-podklad: 1 šálka mandlí, 1/2 šálky lieskovcov, 1 šálka strúhaného kokosu, 1 šálka zmesi (datle, hrozienka, slivky), 2 PL kakaa/ karobu, 2 PL kokosového oleja, 2PL pomletého maku, na olsadenie podla chuti: med, stevia
Plnka: 1 šálka kešu orieškov, 1 šálka kokosu, 7 ks sliviek- ringlótky, 3 PL citrónovej šťavy, 1 vanilkový lusk, 1 PL kokosového oleja, 3 PL maku
Ešte potrebujeme: na vrch – mandľové lupienky, ringlótky, strúhanú čokoládu
Postup:
Cesto: Mandle, lieskovce, kokos, ďatle, hrozienka, sušené slivky namočíme do vody na pár hodín. Všetko zlejeme a pomixujeme. Do zmesi pridáme kakao/karob, kokosový olej mak a zmes osladíme podľa chuti medom. Hotovú hmotu vtlačíme do tortovej formy a vytvoríme korpus torty.
Plnka: Všetky ingrediencie zmixujeme a plnkou naplníme tortu. Na plnku poukladáme očistené a pokrájané ringlóty alebo slivky a vrch torty posypeme mandľovými lupienkami.
Dáme dobre schladiť a držíme v chladničke
Autorka: Ivana Vaňugová