Marcipánový zajac

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Marcipánový zajac – suroviny:

Na tortu: 250 g Hery, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 340 g polohrubej múky, 10 g prášku do pečiva , šťava z jedného citróna, 3 polievkové lyžice džemu

Dekorácie: 600 g marcipánu, 150 g kryštálového cukru, 1 lyžička kakaa, farebné cukrárske dekorácie

Marcipánový zajac

Postup:

Oddeľte žĺtky od bielkov. Zmäknutý tuk Hera spojte s cukrom. Zmiešajte múku s práškom do pečiva. Do tuku s cukrom najskôr pridajte žĺtky, potom polovicu múky. Potom do cesta pridajte citrónovú šťavu a zvyšok múky. Cesto premiešajte mixérom. Vyšľahajte sneh a opatrne ho vmiešajte do masy. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm. Pečte asi 40 minút pri  180° C. Vychladnutú tortu rozkrojte do tvaru zajačika.

Mohlo by vás zaujímať

17. oktober

Mrkvová torta s ľadovou polevou

65 minútSuroviny mrkvová torta s ľadovou polevou (rozpočet na 14 kúskov): 350 g mrkvy, 5 vajec, 250 g cukru, 4 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica citrónovej… Čítaj ďaľej

Z okrajov vyrežte zajačie uši. Pre ľahšie vykrajovanie si môžete pripraviť šablónu z papiera na pečenie. Na tortu položte marcipán vyvaľkaný na niekoľko milimetrov. S marcipánom sa vám bude ľahšie manipulovať, keď ho budete pripravovať na papieri na pečenie posypanom práškovým cukrom. Zvyšky marcipánu zmiešajte s kakaom, čajovou lyžičkou cukru a trochou horúcej vody. Vyvaľkajte tenké valčeky a zdobte s nimi povrch zajačej hlavy a golierik. Oči a nos môžete vytvoriť cukrárskou posýpkou alebo bonbónmi. Marcipánový zajac je hotový. Na tejto netradičnej a veselej torte si môžete konečne pochutiť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach